آشنایی با انواع سیم

انواع سیم
تسلط بر انواع سیم می تواند به معنای تمام تفاوت بین ایمنی، کارایی و انطباق صنعت در زمینه های برق و ساختمان باشد. سیم راه نجات بسیاری از سیستم ها است که جریان هایی را حمل می کند که خانه ها، صنایع و فناوری های ما را تامین می کند. بنابراین باید طیف وسیعی از سیمها، ویژگیهای منحصربهفرد، کاربرد در بخشهای مختلف و ملاحظات استفاده بهینه را بهطور کامل بررسی کند.
انواع سیم ها
- 1. سیم مسی
سیم مسی احتمالاً آشناترین نوع مورد استفاده در بسیاری از کاربردها است. این به این دلیل است که رسانایی و انعطاف پذیری درخشانی از خود نشان می دهد. کاربرد گسترده ای در کابل کشی برق برای مصارف مسکونی، تجاری، صنعتی و سایر موارد پیدا می کند. رسانایی بالا نشان داده شده توسط مس اتلاف انرژی را به حداقل می رساند، از این رو برای انتقال کارآمد برق در فواصل طولانی مناسب است. - 2. سیم آلومینیومی
یکی دیگر از انتخاب های بسیار رایج، به ویژه در شبکه های توزیع برق، سیم های آلومینیومی است. اگرچه آلومینیوم به اندازه مس رسانا نیست، اما آلومینیوم بسیار ارزانتر است و وزن سبکتری دارد که میتواند در مقیاسهای نصب بزرگ مفید باشد. با این حال، روشهای صحیح نصب هنوز برای غلبه بر مشکلات ذاتی که ممکن است با تمایل اکسیدکننده آلومینیوم ایجاد شود، ضروری است. - 3. سیم فولادی
کاربردهای عمده سیم فولادی فقط محدود به نواحی ساختاری است که در آن استحکام و دوام دغدغه اصلی است. کاربرد گستردهای در صنعت ساختوساز، بهطور دقیقتر در تقویت سازههای بتنی، نردهبندی و پلهای معلق دیده میشود. بنابراین، این پایه ای برای کاربردهای مفتول فولادی تحت کشش می شود و منعکس کننده نیاز آن در محیطی است که به پشتیبانی قوی و جنبه طول عمر نیاز دارد. - 4. سیم نیکروم
سیم نیکروم به خودی خود تنظیم می شود زیرا قادر به تحمل دماهای بالا بدون اکسیداسیون با درصد آلیاژ نیکل کروم است. همچنین در وسایلی مانند توستر، اجاق گاز و کوره های صنعتی که نیاز به دقت و یکنواختی در تولید گرما دارند، به خود اجازه می دهد. - 5. سیم مسی قلع شده
سیم مسی قلع شده سیم مسی با لایه نازکی از قلع روی آن است تا قابلیت مقاومت در برابر خوردگی را افزایش دهد. این نوع سیم در سیم کشی های دریایی و خودروها و هر جا که احتمال قرار گرفتن در معرض رطوبت و اکسیداسیون وجود دارد استفاده می شود. قلعکاری لحیم کاری را آسان میکند، بنابراین راه آسانی برای ایجاد اتصالات لحیم کاری قابل اعتماد میدهد.
در اینجا برخی از انواع سیم معمولا مورد استفاده قرار می گیرد:
سیم جامد: نوعی سیم که در کاربردهایی که نیازی به انعطاف پذیری نیست، مانند سیم کشی برق داخلی استفاده می شود.
سیم رشته ای: این نوع سیم از رشته های نازک زیادی تشکیل شده است که به هم تابیده شده یا حتی بافته شده اند و آن را کاملا انعطاف پذیر و بادوام می کند. این نوع سیم در انواع دستگاه ها و لوازم الکترونیکی کاربرد دارد.
جفت پیچ خورده: از دو سیم عایق که به هم پیچیده شده اند تشکیل شده است. نقش این نوع سیم جلوگیری از تداخل الکترومغناطیسی است. در سیم ها و سیم های شبکه برای مخابرات رایج است.
کابل کواکسیال: دارای یک سیم هادی مرکزی با عایق، یک محافظ سیم بافته شده و یک لایه عایق خارجی است. این عمدتا در تلویزیون کابلی و شبکه های کامپیوتری استفاده می شود.
سیم محافظ: این سیم با یک لایه محافظ اضافه شده، معمولاً فویل یا سیم بافته شده است که از سیم ها در برابر تداخل الکترومغناطیسی محافظت می کند. عمدتاً در مدارهای الکترونیکی حساس استفاده می شود.
سیم هوک آپ: سیم تک عایق است که در کارهای کم جریان و ولتاژ پایین مانند تخته نان و سایر کارهای الکترونیکی استفاده می شود.
کابل نواری: یک کابل مسطح با چند هادی در کنار هم. این نوع کابل با رایانه ها و دستگاه های جانبی که در آن فضا صرفه جویی می شود و سازماندهی مهم تلقی می شود، اعمال می شود.
سیم خاردار: سیم حصاری که دارای لبه ها یا نوک های تیز است و برای حصارهای امنیتی استفاده می شود.
کاربرد انواع سیم
سیم کشی ساختمان ها
هر ساختمان، تجاری، صنعتی یا مسکونی، سیم مسی را به دلیل رسانایی عظیم و سابقه ایمنی ثابت شده آن از زمان شروع، ترجیح می دهد. جریان خوب برق را بدون هیچ گونه خطر گرمای بیش از حد و آتش سوزی الکتریکی تضمین می کند. این مورد خاص به ویژه با توجه به بررسی کدهای ایمنی ساختمان بسیار قابل توجه است.
شبکه های انتقال نیرو
در سراسر شبکه های عظیم انتقال نیرو، سیم آلومینیومی به دلیل سبک بودن، مرحله بزرگتری را در انتقال برق از ایستگاه های تولید به پست های توزیع و سپس به منازل و مشاغل پشتیبانی می کند و این امر هزینه نصب را کاهش می دهد. امکان جابجایی راحت تر در مسافت های طولانی
کاربردهای صنعتی
در محیط های صنعتی، سیم فولادی برای تقویت سازه های بتنی، ایمن سازی بارها در کانتینرهای حمل و نقل یا حصارهای سنگین ضروری است.